انجام زایمان بی درد در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امیرالمومنین(ع)

.

انجام زایمان بی درد در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امیرالمومنین(ع)

.

دکتر حسینی رئیس مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امیرالمومنین (ع) از انجام زایمان بی درد در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در این مرکز خبر داد. ایشان فرمود خانم دکتر آلما بیگدلی متخصص بیهوشی و مراقبت های ویژه که به تازگی در این مرکز شروع به فعالیت نموده است در انجام این امر با بیمارستان همکاری میکند.

در همین راستا روابط عمومی مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امیرالمومنین (ع) مصاحبه ای با خانم دکتر بیگدلی در خصوص زایمان بدون درد انجام داد که به شرح زیر میباشد.

دکتر بیگدلی بیان کردند از آنجا که تجربه زایمان طبیعی برای تمام مادران یک تجربه لذت بخش و دوست داشتنیست اما به دلیل درد زیاد این نوع زایمان مادران و ترس ناشی از آن خیلی از مادران این تجربه را از خود دریغ می کنند. در روش زایمان بدون درد میتوان با آموزش و افزایش آگاهی مادر زایمان را به سمتی هدایت کرد که خاطره ای خوش در ذهن مادر بماند.

دو نوع روش در این نوع زایمان وجود دارد دارویی و غیر دارویی . غیردارویی مانند هیپنوتیزم، ماساژ درمانی، آب درمانی و دارویی به صورت استنشاقی و تزریقیست که در حالت تزریقی به دو صورت اسپینال و اپیدورال انجام میشود.

در روش استنشاقی ترکیبی از گاز O2 و N2O که در فاز درد ماسک گاز جهت مادر گذاشته می شود و در زمان انقباض رحم با استنشاق این گاز، درد قابل تحمل می شود. این روش، روش گرانیست و در حال حاضر در دسترس نمیباشد.

در روش تزریقی مادر در حالت نشسته قرار می گیرد و تزریق از ناحیه کمر انجام میشود. بسته به اینکه دارو در کدام لایه از کمر تزریق شود اسپینال یا اپیدورال نام گذاری میشود.

ایشان فرمود این روش ها عوارض و فواید خاص خود را دارند به طور مثال ارجحیت اسپینال به اپیدورال به دلیل سرعت بالا در ایجاد بی دردریست که طی 5 تا 10 دقیقه انجام میشود در حالیکه در اپیدورال بی دردی در 20 تا 30 دقیفه پس از تزریق ایجاد میگردد.

ارجحیت اپیدورال به اسپینال این است که علی رغم اینکه مادر درد را حس نمیکند میتواند همکاری خوبی در روند زایمان طبیعی داشته باشد. همچنین از لوله نازک پلاستیکی (کاتتر) میتوان استفاده کرد که جهت کنترل دردهای پس از زایمان نیز مناسب است.

تعداد زایمان بی دردهایی که به سزارین ختم می شودمانند حالت طبیعیست و آمار ها نشان می دهد که هیچ تاثیری در تعداد سزارین نداشته است، بدیهیست این بی حسی ها جهت سزارین نیز قابل استفاده میباشد.

باور غلطی که بین عموم مادران رایج است این است که به دنبال تزریق کمر، کمردرد زیاد میشود قابل ذکر است که تزریق کمر هیچ ارتباطی با کمر دردهای پس از زایمان ندارد و زایمان با هر روشی انجام شود به دلیل ضعیف بودن عضلات اطراف ستون فقرات، شیوه زندگی بی تحرک ،وضعیت آناتومی مادر که همان فشار بزرگی شکم و رحم بر عضلات کمر میباشد منجر به ایجاد دردهای کمر میشود.

عوارض:

سردرد بدیهی ترین عارضه زایمان بی درد است که در 24 ساعت اول بروز پیدا میکند و تا چند ساعت ممکن است ادامه دار باشد که جهت پیشگیری توصیه می شود مادر تا 24 ساعت سرش را بلند نکند،مصرف مایعات زیاد و مواد حاوی کافئین مثل قهوه و استامینوفن ساده نیز توصیه میشود.

از عوارض دیگر میتوان به افت فشار، تهوع، استفراغ، تنگی تنفس گذرا اشاره کرد که گذراست و خیلی سریع قابل برطرف شدن است.

در نهایت هدف از انجام زایمان بی درد این است که مادر بتواند زایمان طبیعی را با خاطره خوب و بدون درد تجربه کند.

  • کد خبر : 29164
لینک کوتاه خبر :
خانم نجمه ابراهیمی
خبرنگار

خانم نجمه ابراهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید *